Vem är jag?

Mitt namn är Emma Andersson och jag är en av studenterna du kan följa här på Biogeobloggen.

Vem är jag då och hur hamnade jag här?
Jag är född och uppvuxen i Jämtland och har alltid haft ett stort intresse för skog, djur och natur. Efter grundskolan gick jag på ett naturbruksgymnasium där jag läste ett program med inriktning på skog och jakt. När gymnasiet var slut var jag inte säker på min fortsatta bana och tog några år där jag arbetade, först som virkesmätare på ett sågverk och sedan som informationsmäklare på ett nummerupplysningsföretag. Efter några år kände jag mig ganska säker på vad jag ville göra, och efter några om och men så sökte jag in på Kandidatprogrammet i Biologi och Geovetenskap i Umeå. Ett beslut som jag inte har ångrat en enda sekund!

Jag läser just nu mitt femte år vid universitetet och arbetar på min masterexamen, ett arbete som rör olika sikmorfers nyttjande av olika nischer beroende på deras morfologiska förutsättningar.

En längre intervju med mig hittar du här

Vid sidan av mina studier ägnar jag mig åt min ponny Fonell, jakt, fiske, hundar, lite träning och att ständigt längta hem till min favoritplats på jorden – Jämtland.

Just nu bor jag med mina sambos Johan och Johan i ett litet hus som vi hyr strax utanför Umeå. I hushållet finns också en stövare som vi nyligen tagit över.

På återseende!