Exkursion, Infodag och masterexjobbet

Det senaste veckorna har jag haft fullt upp!
Närman gått på programmet så många år som en del av oss gjort så har man varit med om det mesta – det innebär att man kan bli betrodd att få vara exkursionsledare på exkursioner!

Lördagen förra veckan var det dags för mig och Johan (Fahlman, för att minska förvirringen) att leda ett gäng distansstudenter på en exkursion i vinterekologi. Det brukar vara en uppskattad exkursion och många nya lärdomar, såväl för oss som studenterna!
Att det var strålande solsken gjorde ju ingenting!

Lunch i solen!

Påväg över Grössjön

DSC_0816 DSC_0814
Myrar och granskog var några av habitaten vi spanade in!

Tyvärr har ju den här vintern inte varit särskilt bra häruppe, så någon nysnö ahde vi inte utan vi fick alla trimma våra kunskaper i att tolka och tyda gamla spår! Vi såg alltfrån harspår till spår från skogsmus, hermelin, tretåig hackspett och räv! Framåt eftermiddagen började alla att känna sig trötta och nöjda – jag tror det var ganska många som sov rätt gott den natten efter en heldag på skidor i solen!

— — — —

Ett annat roligt uppdrag jag också är delaktig i är att sprida info om programmet på olika sätt, och onsdagen den 25 februari var det dags för årets Infodag på universitetet. Under den dagen samlas alla programmen under ett och samma tak och har informativa montrar, samtal och informationspass med de inbjudna gymnasieeleverna, i år ca 3000 stycken från hela norra Sverige.

Jag, Johan (Fahlman) och Johan (Lidman) ((what is up med alla dessa Johan:s??) hade i uppdrag att hålla i Biologi- och geovetenskapsprogrammets event. Med oss hade vi tre skorpioner, en orm, en fågelspindel och en sedimentpropp från Nylandssjön.

Förberedelserna är i full gång

En skorpion nära dig!

Sedimentproppen redo för dagen

Johan F kelar med ormen och pratar med studenter

På infopassen kom ca 80 personer och lyssnade till allt vad programmet har att erbjuda just dem, och varför de ska välja just Umeå! Jag tyckte responsen var mycket bättre än ifjol, både på passen och under dagen i montern, många stannade till och frågade om allt mellan himmel och jord (det är sånt vi är rätt bra på faktiskt!!).

— — — —

I min normala studentvardag arbetar jag just nu febrilt med mitt examensarbete. I fredags skickade jag för första gången in det till min handledare för feedback. Det är alltid lite ångest – samtidigt som man vill leverera en bra produkt så vet man ju att det är en inlärningsprocess längs vägen. Men har man väl skickat in det en gång känner iaf jag det som att man tagit sig över tröskeln och det blir lättare nästa gång.

Min arbetsplats

På återhörande!