Dags att söka kurser!

Jag som läser min sista kurs på utbildningen behöver inte fundera på vilka kurser som jag ska söka till hösten. Men du som ska fortsätta studera: Sök kurser innan 15 april!

Skogsekologi, eller Forest ecology (kursen är ju på engelska) läste jag för snart två år sedan. Jag som gillar skog, (gärna i kombination med vatten :P) tyckte kursen var toppen! Teori om hur ett naturligt skogsekosystem fungerar varvas med diskutioner om hur skogsbruket påverkar naturliga processer. Eftersom kursen är avancerad och undervisas på engelska deltar studenter från andra länder än Sverige. Mycket givande då studenter med annan bakgrund har en helt annan kunskap och synsätt på vad en skog är och hur den ska “skötas”.

Höjdpunkten på kursen var då vi under en veckas tid reste runt bland de norrlänska urskogarna och lärde oss olika inventeringsmetoder som används inom skogsinventering, samt att få uppleva de olika skogstyperna som vi har här uppe.

Blöta kursdeltagare någonstans i Sverige

Redovisning av dagens inventeringsövningar. Det regnar fortfarande.

Redovisning av dagens inventeringsövningar. Tillfälligt uppehåll i det annars konstanta regnandet.

Kursansvarig berättar om vedsvampar. Regnet ligger oss hack i häl.
Kursansvarig berättar om vedsvampar.