Vuxna biologer gör saker tillsammans

Våren har kommit till Umeå, men minusgraderna välsignar oss fortfarande nattetid. Idag utlovades strålande sol, så det äldre gardet av biologer och geovetare begav sig ut mot Bäcksjön. Bäcksjön är ett fritidsområde drygt en mil från stan. Här finns det mesta för alla former av friluftsliv: Fisk med fin abborre, massor av vindskydd och eldplatser (självklart med ved) och fin skog. Denna tid på året är det dock myrarna som är mest intressanta. Temperaturdifferenserna mellan natt och dag bjuder på superföre, och det har aldrig varit roligare att swisha runt på myrarna i jakten på upplevelser. Jag fick även pröva mina nya vikafjell-skidor på skogsmarksskare, vilket var en fantastisk upplevelse. I övrigt bjöds det inte på naturupplevelser i något större format. En ensam talgoxe satt och sjöng, och två korpar inspekterade vad jag var för lustig filur när jag skatade över myrarna. Men marken har fin potential för att bjuda på tjäderspel om man har tur med tid och vet vad man ska leta efter. Det är något ni som eventuella studenter kan utforska nästa vinter, jag har dock fått tips om säkra lokaler på annat håll så när tiden är den rätta drar jag mig ditåt istället 🙂

Trots allt bjuds man ju inte på de stora upplevelserna vid varje tur man gör. Och det ligger väl en poäng i det också, då man uppskattar dem desto mer när de väl kommer. Och ibland behöver man heller inget mer än goda vänner, en eld och en muurika för att livet ska vara riktigt bra (samt färdiggjord pannkaks- och våffelsmet, nutella, hjortronsylt, vispad grädde och kaffe).

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *