Anställningsbar

Man kan prata hur mycket som helst om hur kul det är att plugga Bio/Geo i Umeå. Men i slutändan handlar det ändå om jobben. Får man jobb när man är klar? Efter att ha skuldsatt sig och spenderat flera år av sin tid, kommer det att löna sig? Well, läs nedstående länk. Det ser bättre ut än vad någon vågat hoppats på. Det är egentligen ett helt fantastiskt resultat som tillsammans med högskoleverkets kvalitetsbedömningar (högsta betyg i samtliga utbildningar inom biologi och geovetenskap) tyder på att Umeå är platsen du ska plugga dessa ämnen på.

Om anställningsbarheten hos Umeås biologer och geovetare: https://www.umu.se/utbildning/program/kandidatprogrammet-i-biologi-och-geovetenskap/de-flesta-far-jobb/

Om programmet och dess kvalitet: https://www.utbildningssidan.se/utbildning/kandidatprogram-i-biologi-oh-geovetenskap-umea-universitet

Då har vi inte ens nämnt den fantastiska naturen som sträcker sig från kust till fjäll på bara några timmar, och storstadslivet som 15 minuters bilfärd från stan övergår till byaliv och makalös natur. Samt 7 stycken större älvar/åar inom 5 mils avstånd från stan och nationalparkerna Höga kusten och Björnlandet på ungefär 10 mils köravstånd.

Adde

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *