Ett ögonblick… med Maria Myrstener

Jag bad Maria Myrstener skriva ett litet inlägg om sitt liv som doktorand. Dock är hon upptagen med att vara i Abisko och producera fantastisk forskning, plus att hon även driver forskarbloggen (länk finns längst ner). Men hon hann med att skriva följande innan akademin åter kallade!

Jag har varit doktorand på EMG i två år nu och jag kan utan tvekan säga att det är ett jävla jävelskap! Humöret, motivationen och arbetet går upp och ner, fram och tillbaka. Mest upp går det när: jag är i fält, har skriv-flow, undervisar och när jag får kul resultat. Mest ner går det när jag är osäker på kommande projekt och när det går för långsamt.

Så det är ju bra för er att jag får tillfälle att blogga hos er när jag äri Abisko, i fält, tillsammans med studenter och får episka resultat! Alltså toppen av humörsvängningarna!

I år mäter mina studenter alger i bäckar, när snön ligger meterdjup på marken. Låter kanske dumt men det växer som fasiken!

Den som vill kan läsa mer om det som jag och Gerard gör i Abisko i forskarbloggen: https://www.blogg.umu.se/forskarbloggen/