Så kom våren till Norrland

Efter många om och men så kom till sist våren. Talgoxarnas pipande började så sakta ackompanjeras av diverse sångare, och mina kära humlor brummar för fullt kring blommande sälg och andra andra växter. Bara för 16 dagar sen såg det ut såhär när jag kom hem efter en liten turné i södern:

Det brukar normalt inte snöa i maj. Men så var maj inte normal heller. Konstant kyla och 6 dagars snöande i rad. Normalt är början av maj en fantastisk årstid då livsglädjen bubblar mer och mer för varje dag. I år var det direkt hem efter avslutad dag och bädda ner sig med snuttefilt och titta på fantastiska naturfilmer på youtube. Istället för att uppleva det IRL. Nåja, till sist kom våren ifatt oss med besked. Aurorafjärilen har börjat patrullera längs ängarna och från Jämtland har jag säkra rapporter att violett guldvinge blir mer och mer aktiv för varje dag. För mig innebär det att jag pausar mitt exjobb och beger mig ut för att inventera norrlands fjärilar och humlor för femte och kanske sista sommaren. All ledig tid spenderas vid någon av våra många åar, och jag premiärtältat också för att ha det överstökat. Finns få saker jag älskar så mycket som att tälta i maj månad och vakna upp till en evig symfoni av fågelsång och rinnande vatten.

På campus är det full rulle som vanligt. De som skriver kandidatexjobb har något stirrigt i blicken och en konstant ångest som inte släpper förrän de är godkända och klara. De som läser vanliga kurser engagerar sig så gott det går, men är mentalt redan långt borta från föreläsningar och tentor.

En fördel med våren i år är att den blir väldigt komprimerad, och det blir lite grönare och lite skönare för varje dag.

Det kommer vara sporadisk aktivitet på bloggen här fram till i höst. Jag ska försöka publicera något varje vecka, men kan inte lova något då jag kommer vara ute i fält mest hela tiden. Har ni några funderingar om utbildningen så skriv en kommentar eller hör av er på ansiktsboken.

Rocka och regera

Adde

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *