Varför forskar JAG?

Jag har alltid älskat naturvetenskap och medicin. På lågstadiet experimenterade jag i köket hemma och var grymt fascinerad, och ganska så överraskad, när bakpulver tillsammans med ättika skapade en illaluktande översvämning. För att inte tala om när jag opererade magen på min leksakskatt (som var stickad) och tog ut stoppning. Det var bara lite svårt att sy ihop det hela efteråt…

Jag kan definitivt säga att jag inte hade den blekaste aning vad forskning egentligen är när jag ritade denna teckning. Men någon slags längtan att delta i det hela – det hade jag tydligen.  Det är en förmån att vandra precis på kanten där kunskapen tar slut, och där vi forskare strävar framåt för att fylla på denna bägare. Det medför också vissa skyldigheter, något som jag kommer återkomma till. Tills vidare delar jag med er den syn på forskning och mitt framtida yrke jag hade som 9-åring.

1. Kjell Jonsson says:

All forskning visar att det är så här, som för Kristina, barn kan uppleva hur spännande det är med forskning. Sedan verkar något stoppa nyfikenheten och fascinationen. Kan det vara skolan?

Svara