Handledning – en kreativ situation!

Jag har schemalagda möten med mina doktorander om inte varje vecka så åtminstone varannan vecka. Dessemellan träffas vi ju i fikarummet, på labbet och i korridoren så egentligen är handledningen mer eller mindre kontinuerlig. Men det är också bra att sitta ner tillsammans – titta igenom vad de har gjort sedan förra mötestillfället och planera vad som blir nästa steg. Inte helt sällan kommer jag (och förhoppningsvis doktoranden) ut vederkvickta från mötet.

På något sätt skapar mötet och diskussionen mellan två människor något större än vad en enskild kan komma på. Något som bara händer där och då – mitt i själva diskussionen. Nya uppslag på hur frågor kan lösas – planering ner på cell-nivå vad som krävs och så tidsramen naturligtvis. Det är verkligen roligt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *