Och som avslutning…

Då var det dags att avsluta min tid som skribent på forskarbloggen. Det har varit mycket roligt men jag har tyvärr inte hunnit med att behandla allt som jag initialt tänkt skriva om. Kortfattat han jag inte med;

* Inför ett betygssystem för doktorsexamen. Då genomsnittdoktoranden vid medicinska fakulteten är registrerad 2.7 år behövs någon form av kvalitetsmått för att inte devalvera vår högsta akademiska examen fullkomligt. När man ändå är igång bör man också göra 4 års heltidsstudier till ett formellt krav.

* Hur tänkte man då Gösta Skoglunds väg byggdes om till allé? I Björkarnas Stad har man valt att plantera oxel längs den nya paradgatan. Så urbota dumt. Någon borde få gå en kurs i varumärkesutveckling.

* Jag har sett reklamfilmen för kulturhuvudstadsåret 2014. Det verkar mest bli jojk och gitarrskrammel. Jag tycker det är läge att lyfta fram en av bygdens största söner – filosofen och kulturisten Sixten Landby. Kraftpoesin borde vara ett givet inslag i arrangemanget. Det klart, det kan ju inte mäta sig med Itziar Okariz och likande finkultur men ett Landbyevent skulle vara uppskattat av en del av oss vanliga dödliga. Kanske kunde Peppe and the popping peanuts återförenas och spela Killa mig på Kilimanjaro på invigningen? I sanning, det skulle vara hochkultur det.

* Hoppas Löven lyckas i kvalserien. Umeå behöver ett elitlag i en lagidrott. Jag hoppas också att Team Marklund tar en hedervärd bronsmedalj.

Tack för mig,