En första fråga

Hej!

Jag heter Johan Redström, professor och forskningsledare på Designhögskolan. De kommande två veckorna tänkte jag göra lite anteckningar från min vardag här, och med de som utgångspunkt försöka ge en bild av vad det är för frågor och funderingar som en designforskare kan tänkas drabbas av.

First, however, I’d like to ask you if you would prefer that I write in English instead?

Typically, one doesn’t even have to raise the issue, but since I don’t know you, I’d like to ask. / Oftast behöver man inte ens ställa frågan, men eftersom vi nu inte kan se varandra så vill jag gärna göra det.

Frågan speglar nämligen viktig del av den akademiska miljö jag är en del av: den är helt igenom internationell. Såväl kollegor som studenter har kommit från i princip alla världens hörn för att vara tillsammans på en, i mångas ögon, tämligen avlägsen plats. Kanske är en tredjedel av oss ’från Sverige’ när man kommer hit. Det intressanta är emellertid att alla är ’från UID, från Umeå’ när de åker härifrån. Det säger en hel del, oavsett vilket språk det sägs på.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *