UFBI – with a licence to scan

På UFBI, eller umeå centrum för funktionell hjärnavbildning har vi varje vecka labb-möten där vi diskuterar våra olika studier, artiklar, metodutveckling, ja allt som man kan behöva diskutera för att kunna kartlägga hjärnan.

Vad gör då att man söker sig till UFBI och vill forska om hjärnan? Jag tycker det är spännande att försöka förklara vad specifika delar av hjärnan har för funktion, samt hur olika områden samverkar med varandra. I mitt fall så tycker jag ju det där med förändring, och vad som ligger till grund för denna förändring är extra intressant. Blir man någonsin för gammal för förändring, kan man lära gamla hundar att sitta? Självklart, tänker jag, det handlar bara om att komma på hur och vad är det då som händer i hjärnan?

Nu måste jag kila vidare, ska iväg på en intervju för en tidning som vill veta mer om varför, och kanske hur, fysisk aktivitet verkar påverka hjärnan. Eller som min kollega Britta sa, Vad är det som sker i hjärnan när man håller på?

På bilden ser ni ett labb-gruppsmöte på UFBI, Vi som är med har alla något fokus på att kartlägga hjärnans funktioner och vi är en blandning av seniora forskare, post-docs, doktorander, fysiker, ingenjörer, projektassistenter, helt enkelt alla man kan tänka sig som man behöver i en spännande och kreativ forskargrupp.

1 svara
  1. Björn Hällgren says:

    Läste DN igår (20/4) ang. en artikel gällande diet och magbakterier sen urminnestider..!! I Tanzania finns en grupp personer, Hazda, som lever, äter, jagar precis som människan gjort sen evolutionen. Gud så spännande det skulle vara att se på denna grupp av jägarfolk, jämföra med västerlänskt levnadsätt, titta på den fysiska aktiviteten och undersöka olika typer av minnesinlärning som är ditt forskningsfält CarlJOhan. skulle vara oerhört spånnade va..!!

    Svara

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *