Vardag var man än är

Äntligen kom mitt nya körkort

Var man än är i världen så är det mesta av ens tid vanlig vardag och det betyder att det viktigaste är att alla basrutiner fungerar. Även om det kan låta glamoröst att vara i Kalifornien en termin så innebär det främst att få vardagen att funka. Man ska gå till skolan, till jobbet, städa, tvätta, läsa läxor och handla mat. Man får lika många rejekterade pek härborta som hemma och det är lika många ansökningar att skriva (Prisma är lika besvärligt). Det viktigaste för att man ska kunna göra ett bra jobb – var man än är – är att familjen och alla rutiner runt omkring fungerar.

Vi är inte där ännu. Barnen längtar hem, de saknar Umeå och sina vänner, och deras humör går därför i vågor. Eftersom det är jag och min man som hittat på iden att fara hit måste vi hantera detta försiktigt. Det betyder att vi skämmer bort barnen (läs, Disneyland, Starbucks, nallar etc) och går som på nålar för att känna av stämningen hela tiden. Gör vi rätt eller fel, är detta verkligen så bra för mig och Patric att vi ska utsätta barnen för något som de tycker är jobbigt? Jag vet inte än, det är så mycket uppstartsfenomen som måste lösas fortfarande så det känns inte som vi har ett normalt liv ännu. Alla säger att det blir bättre med tiden – och det tror jag också – men det är en mental kamp just nu.

Detta är mitt sista blogginlägg. Det har varit jättekul att få skriva, men det har tagit mycket tid att få ihop dessa små snuttar, och jag inser både hur svårt det är att få till en poäng och hur lätt det är att missuppfattas. Tack till alla som har läst!

1. Dag Westerberg says:

Jag har läst dina blogginlägg varje dag under de senaste veckorna. Jag vill bara tacka för intressanta, tankeväckande och flera inlägg med viktiga synpunkter med vardaliga aspekter.
    Hälsningar Dag Westerberg

Svara
  2. Jonathan Gilthorpe says:

Pernilla – you are a super blogger! Full of energy and insight and though fullness. I really enjoyed your trip to the USA. And son’t long for Umeå too much – its still fantastic but the weather sucks at the moment, big time!

Svara
  3. Alexandra Tellström says:

Jättekul att du tog dig tid att dela med dig av ditt fullspäckade liv Pernilla!
    Lycka till vidare under terminen i Kalifornien!
    Ting kommer nog att falla på plats så småningom. 🙂
    hälsningar
    /Alexandra

4. Kristina Lejon says:

Hej Pernilla,
    Jag tycker du har gjort en massa viktiga poänger – fint att du vågar sticka ut hakan om saker som många tänker, men ingen ”vågar” säga! Lycka till!
    Har hört många runt omkring här som gillar dina inlägg! Idel goda vitsord ska du veta!
    Hälsar
    Kristina Lejon