Hur fungerar Google Glass rent tekniskt?

Del 6: Känslan när man använder Google Glass är att man alltid har tillgång till aktuell information. Prismat ovanför höger öga är en liten bildskärm och visar den information användaren efterfrågar. Det är bara att lyfta blicken så finns informationen där – snabbt och tillgängligt.

Bilden nedan visar vilka olika delar glasögonen består av (Klicka på bilden för att se en förstoring):
tech_specs

Projicering av bilden i prismat – hur fungerar det?
Bilden projiceras i prismat (bildskärmen) med en upplösning som motsvarar en 25-tums HD-display från 1,5 meters avstånd. Det motsvarar ungefär ett A4-papper som man håller framför sig på en armlängds avstånd. Martin Missfeldt har gjort en grafik som visar hur projiceringen av bilden i prismat fungerar.

Attachment-1
Klicka på bilden för att se en förstoring.

Ljudet överförs genom benledningsteknik
Ljudet skapas genom så kallad benledningsteknik, vilket innebär att ljudet överförs till användarens inneröra genom skallbenet. Huvudet används alltså som en resonanslåda och för att förstärka ljudet tas vibrationer upp i skallbenet och eliminerar därmed större delen av allt kringljud.
googleglass_bc

Del 7 i denna serie om smarta glasögon handlar om vilka pågående projekt jag genomför just nu.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *