Livet på Lotty

Lotty är multifunktionell. Hon är själva definitionen av multifunktionell. Slår man upp ordet multifunktionell i ordlistan skulle det inte förvåna mig om man hittar en bild på Lotty där. Hon är som husvagnen som Musse Pigg och Långben och Kalle Anka har, ni vet. Förutom att vi inte har något badkar (vi har inte ens en dusch). På Lotty samnyttjas alla utrymmen av minst två (men ofta fler) verksamheter. Ett och samma utrymme kan med fördel användas som matplats, sovrum, laboratorium, kontor och tv-rum. Lastrummet kan vid behov nyttjas som sovrum. Har du benägenhet för att gå i sömnen avråder vi dock från att sova där då det med säkerhet skulle medföra skallskador eftersom takhöjden är typ 90 cm. Maskinrummet används mest till att förvara motorerna i men också som tortyrkammare för både små och stora maskinister som behöver en dos ödmjukhet och lite perspektiv på tillvaron (det är väldigt trångt och fullt av vassa och hårda saker som man måste hasa sin kropp över, se referens till takhöjd i föregående mening).

En multifunktionell båt som Lotty kräver sin besättning. Den ideala besättningspersonen är ca 85 cm lång, smal och vig som en specialtränad ninja (för att smidigt ta sig runt i maskinrummet) och med två oxars styrka för att klara kroppsarbete utan klagomål. Hen har inga anlag för klaustrofobi och har inga problem med att tillåta andra människor att vistas i henoms personliga sfär, är glad och sällskaplig (men inte för mycket) men har samtidigt inga problem med att sitta tyst i timmar och stirra på horisonten. Hen har också ett så stabilt blodsocker att hen kan arbeta hela dagar utan mat och ändå aldrig blir irriterad på någon eller något.

Vi är inte specialtränade ninjor med två oxars styrka och därför klagar vi högljutt över alla i maskinrum och lastrum förvärvade blåmärken och bulor. Och vi kan inte arbeta hela dagar utan mat och ändå aldrig bli irriterade på någon eller något. Därför ser vi till att kylskåp och godisgömmor är välfyllda och är ständigt lyhörda inför tecken på att blodsockerhalten hos någon individ i kollektivet har sjunkit till kritisk nivå. Ändå händer det att någon i ett anfall av iver och spontanitet föreslår att vi ska skjuta upp lunchen två timmar och jobba undan några fler stationer innan vi äter, varpå kölhalarstämning genast uppstår.

Vad gäller de personliga sfärerna… hm, ja, ibland har vi svårt att navigera på ett smidigt sätt i sådana grunda vatten. Med tiden växer våra sociala morrhår ut och vi blir bättre på att småprata och vara trevliga, bättre på att vara uppriktiga och säga ifrån, bättre på att hålla tyst när det behövs. Men ibland hamnar vi ändå på kollisionskurs, trots att de sociala kompasserna är devierade och alla säkerhetsåtgärder gällande kontinuerligt födointag är vidtagna. Vet ni vad vi gör då? Vi bråkar lite. Sen blir vi sams.

 

DSC_1401

Lotty – vårt hem på havet

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *