Julefriden kan infinna sig! Jag har löst världsproblemen!

Lagom är bäst! Då var det avklarat!

Finns det egentligen en bättre levnadsnorm än lagom? Hör här:

Lagom mycket vatten: För lite, då torkar man ut och har man otur kilar man vidare. För mycket, då drunknar de inre organen och man kan, om man har otur, även då kila vidare till något annat efter-detta ställe (typ i värsta fall, till en aldrig sinande telefonkö hos T3!).

Lagom mycket försöksdeltagare till studien: För få, då får man s.k. för lite power i sina statistiska analyser och då kan man inte uttala sig om varken det ena eller det andra. För många, då är man en oetisk typ.

Lagom mycket träning: För lite, då blir man en vandrande hälsorisk och kan, om man har otur, kila vidare p.g.a. otrevliga fettanhopningar i rören. För mycket, då får man löparknä, utslitna kroppsdelar, skavsår på huvudet av pannlampor och annat otyg.

Lagom mycket forskningsmedel: För lite, inga resor, ingen personal, ja, ni hör ju, inte särskilt kul. För mycket, nix pix i lingonskogen, det kan nog inte bli för mycket.

Lagom mycket kärlek: För lite, då vissnar livskraften och man kan, om man är av den sällskapliga typen, kila vidare (om man har väldig otur). För mycket, då kan man i sin upptagenhet köra över folk på gatan och hitta handväskan i diskmaskinen.

Lagom många samarbetspartners: För få, du måste göra allt själv och du har ingen att prata med om dina fantastiska nyupptäckta fynd (usch jag blir nästan lite tårögd av bara tanken). För många, du är omgiven av människor som var 5e min knackar på dörren. Du tycker att de verkar bekanta på något sätt och de pratar om något dystert projekt du är fullkomligt övertygad om att en forsknings-rookie måste ligga bakom; men ICKE, det visar sig att det är du själv som hittat på allt!

Lagom mycket snö: För lite, livet blir lite mörkare och snögubbarna svårrullade och fulla av småsten som tidigare låg på uppfarten. För mycket, då måste man kanske be snälla grannen komma med traktorn, men har man otur, så kan inte han hjälpa till. DÅ kan det vara så illa att man kilar vidare; om det aldrig töar, om mobilen råkar vara trasig just då, om ingen saknar en och maten är slut.

Jag önskar er alla en lagom bra Jul och ett Gott Nytt år!

christmas-316448_1280

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *