Därför vinner Hillary Clinton presidentvalet i USA

Med en och en halv vecka kvar till presidentvalet i USA går det redan att säga vem som kommer att vinna. Den nya presidenten kommer att heta Hillary Rodham Clinton och blir den första kvinnan på posten. Att en demokrat skulle stå som vinnare och en republikan som förlorare verkade troligt redan långt innan det var avgjort vilka som skulle bli de bägge partiernas presidentkandidater. Att det går att förutsäga detta beror inte på att – som utmanaren Donald Trump och många av hans anhängare menar – valet skulle vara manipulerat till Clintons fördel. Det finns en rad olika anledningar till att Clinton vinner och i de kommande inläggen kommer jag att beröra flera av dessa. Jag kommer dessutom att lyfta fram de val i USA som också går av stapeln den 8:e november. Valen till senaten och representanthuset är faktiskt lika viktiga som presidentvalet och dessutom mer spännande.

 

Jag hoppas att mina blogginlägg ska bidra med ytterligare perspektiv på den politiska situationen i USA, hur valkampanjer bedrivs och inte minst betydelsen av strategisk kommunikation. Vidare hoppas jag att mina inlägg ska väcka funderingar kring den kommande utvecklingen vad gäller politik och politisk kommunikation såväl i USA som i Sverige. Det är viktigt att komma ihåg de stora skillnader som finns mellan länderna i fråga om ekonomi, demografi, kultur och politiskt system. Trots detta är jag övertygad om att flera aspekter av det jag berör i kommande inlägg även gör sig gällande när vi närmar oss nästa svenska val 2018.

2 Kommentarer
 1. Donald Strumpa says:

  Är verkligen lektor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation???

  Ska du verkligen fortsätta som lektor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot strategisk kommunikation tom 2018 och svenska val 2018???

  Svara
  • Jesper Enbom says:

   Jag tänker absolut fortsätta att kommentera frågor kring strategisk kommunikation. Jag har till och med fortsatt göra det efter det blogginlägg du kommenterade. Du får gärna läsa även dessa och komma med dina kommentarer kring dem herr Strumpa.

   Svara

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *