Fira forskningen!

I helgen firas det vid Umeå universitet. Vid årshögtiden får vi chans att hylla duktiga forskare när nya professorer och hedersdoktorer ska installeras. Bland dessa vill jag extra gratulera min didaktikkollega Christina och min kemikollega Patrik.

Under mina två veckor som bloggare (eller influencer som det tydligen kallas nuförtiden) har jag bland annat fått lyfta frågan om förebilder och bilden av forskaren. En fredag som denna känns det extra viktigt att få fira forskningen och att få vara en stolt forskare. Om vi som forskare uppskattar vårt arbete och visar det för vår omgivning kan det kanske också medföra att vi kan inspirera ungdomar så att de ser hur viktigt och spännande det är att vara forskare och lärare. Därför vill jag avsluta mina bloggveckor med att säga grattis till oss alla, vilket fantastiskt jobb vi har! Tack för mig och fira forskningen i helgen!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *