Transkribering och HP-längtan

Hej kompisar!

Här kommer en liten heads up till dig som ska skriva uppsats framöver. Jag skriver C-uppsats med kvalitativa intervjuer som metod vilket innebär att det enda jag gör nuförtiden är att transkribera. Transkribera, transkribera, transkribera. Jag hade inte riktigt klart för mig hur tidskrävande det var innan jag började. Min uppsats bygger på åtta intervjuer som varierar mellan 20-55 minuter i längd. Jag skojar inte när jag säger att transkriberingen tar en halv dag per intervju. Som tur är så är ämnet intressant, så jag kan ändå känna att det är värt besväret.

Till helgen ska jag se Fantastic beasts and where to find them. För att ni ska förstå how much of a Harry P-nörd jag är så ska jag berätta att jag läser om någon av böckerna en gång i halvåret, när sista boken släpptes på engelska köade jag hela natten tillsammans med två vänner utanför den lokala bokhandeln i min hemstad och jag har alltid sett alla HP-filmerna på premiärdagen (och sedan flera ggr till innan de släpptes på VHS och dvd, yes I’m old.) Så som en äkta Harry Potter-nörd så känner jag alltid en längtan till den världen och den nya filmen verkar lovande. Jag gillar att det är helt nya karaktärer för då finns ingen risk att den förstör magin från de gamla filmerna. Jag får återkomma med recension efter helgen.

Nu måste jag äta något, blev fett hungrig av att läsa föregående inlägg från Arvid.. På återhörande!
/Josefin
Medie- och kommunikationsvetenskap

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *