En destruktiv ton kan aldrig leda till något konstruktivt

Min C-uppsats handlar om näthat. Jag har intervjuat åtta ledarskribenter om hur de upplever och påverkas av näthat. Jag har fått höra sjuka saker som människor som inte känner skribenterna har skrivit till dem. Det är nedsättande och kränkande ord, olaga hot, förtal och ofredanden. Vad är syftet med att försöka trycka ned en annan människa? Och hur ska sådana tilltag någonsin kunna leda till någon konstruktivt? En diskussion som dykt upp under min studie är hur man ska bemöta näthat. Det är viktigt att inte sjunka till samma låga nivå som näthatarna, oavsett hur arg man blir. Låt inte den destruktiva tonen bli norm.

/Josefin Andersson, MKV C

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *