Seoul – Sydkorea

Den här veckan befinner jag mig tillsammans med chefen för International Office, Per Nilsson, på resa i Sydkorea. Internationalisering är ett av de viktigaste områden vi har att jobba med. I nästa budget (2013) kommer omkring 40 miljoner kronor av medlen till fakulteternas grundutbildning att fördelas utifrån hur väl fakulteterna lyckas med internationalisering. Hög tid att satsa!

På många sydkoreanska universitet erbjuds ett stort kursutbud på engelska, vilket inte är alldeles vanligt i stora delar av övriga Asien. Detta tillsammans med den spännande kultur, historia och språk och i kombination med en mycket hög kvalitet på både forskning och utbildning gör Korea till ett för oss mycket intressant land. Dess popularitet bland studenter över hela världen och inte minst i Sverige växer snabbt och det är viktigt att också Umeå universitet kan erbjuda sina studenter bra utbytesuniversitet här. Idag har vi inga avtal alls, men vår resa hit ska förhoppningsvis ändra på det.

Bara i Seul finns ett femtiotal universitet. Vi har valt ut fyra som vi kommer att besöka för att avgöra om det finns ett ömsesidigt intresse av i första hand studentutbyte. Idag gick turen till Chung-Ang-universitetet. Ett fullbreddsuniversitet med ambitionen att inför sitt 100-årsjubileum 2018 ligga bland de 100 främsta på rankinglistorna. De senaste åren har det snabbt klättrat från en femtondeplats inom Korea till att nu ligga bland de tio bästa.

Jag lär återkomma till Sydkorea och internationalisering.

/Anders

Chung Ang-universitetet

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *