#258. Lennart Hyland

[2016-12-14] I vilket Petter Bengtsson, doktorand i Medie- och kommunikationsvetenskap, berättar om Lennart Hylands karriär; allt från det bortglömda journalistiska arvet som samhällsreporter till kalsongchocken med Per Oscarsson i Hylands hörna. Vi bjuder också på ett par överraskningar om Sven Jerring, Ted Gärdestad och en hel del liknelser med det moderna medielandskapet.

Lennart Hyland (th) med skådespelaren Per Oscarsson.

Petter Bengtsson

Per Oscarsson (och tidningarna) skapade en tittarstorm

Samlarbilder på Lennart Hyland

Samtidigt som sin radiokarriär skrev Hyland texter för olika tidningar. Här, tidningen Match

Producenten till Hylands Hörna, Allan Schulman upptäcker Carola Häggqvist

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR
Första televiserade avsnittet av Hylands Hörna på Öppet arkiv. Hela intervjun med snoddas. Ljudinspelning av Jack Paar som lämnar sin show. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

1. Jan Thorsson says:

Hyland var ett fenomen, bäst som sportreporter. Han var/blev också en elak jävel. Kanske berodde det på hans grava alkoholism. Han körde rattfull och hotades av fängelse flera gånger. På slutet av karriären måste han dra i sig en 75:a för att över huvud taget komma igång med sändningen.
    Ett fenomen som sagt – på flera sätt. Kanske minns jag bäst då Snoddas en morgon hos Hyland gjorde succé med Haderian. Var det 1952 på våren?

Svara
    • Erik Lindenius says:

Som jag har förstått det var det i programmet karusellen som snoddas gjorde succé. Och 1952 verkar det flesta källor vara överens om. I de klipp på Snoddas jag hört verkar han vara en charmerande person.

Svara