#271. Den ovetenskapliga rapporten

[2017-03-14] I vilket Jesper och Erik firar Källkritikens dag i efterskott genom att peka på vilka förutsättningar som styr akademiska miljöer och hur det leder till att den offentliga akademiska debatten ibland inte är så vetenskaplig och saklig som den skulle behöva vara.

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

AVSNITTETS LÄNKAR
Detta avsnitt bygger vidare på avsnitt 262. Desinformation och 263. Mer desinformation. Jesper hänvisar till kritik av MSBs rapport av bland annat Jenny Berglund och Mohammad Fazlhashemi (m fl) och Eli Göndör och Christer Mattsson. Erik citerar Eli Göndör: ”Det är inte ämnet som är problemet, utan utförandet”. Erik hänvisar till studien: Quantifying the effect of editor–author relations on manuscript handling times. Erik citerar en artikel från Svenska dagbladet. Jesper rekommenderar boken Kodnamn: Mikael : spionaffären Enbom och kalla kriget av Tomas Bresky. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *