#305. Akademins överkyrkor

[2017-11-17] I vilket Erik och Jesper undrar hur stor genusvetenskapens påverkan på universitetskurser är i relation till alla andra samhällsaktörer som direkt eller indirekt försöker påverka kursutbud och innehåll. Och varför inga journalister granskar hela systemet.

Ladda ner som mp3
Prenumerera via iTunes
Prenumerera i annat program (RSS).

Lyssna direkt:

Följ oss på Facebook.

RÄTTELSE
Det var UHR (inte UKÄ) som fick i uppdrag att utreda breddad rekrytering vid universitet.

AVSNITTETS LÄNKAR
Arpi: Artikel 1, 2 och 3. Hinnfors och Wängnerud: Statsvetare: Genus bör integreras i kursutbudet. Svenskt näringsliv: Fri akademi – eller skyddad verkstad? Slutbetänkande av Parlamentariska landsbygdskommittén: För Sveriges landsbygder – en sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd. Följ Erik och Jesper på Twitter och använd gärna hashtaggen #Mediespanarna för att kommentera avsnittet.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *