Varför just MHS?

Jag har varit fascinerad av djur och natur så länge jag kan minnas. Som barn studerade jag nyckelpigor, kände på olika växter, plockade svamp med föräldrarna, hade alltid ”Hund” överst på alla önskelistor. Min väg fram till MHS-programmet vart trots allt detta inte alls spikrak.

Min dröm har alltid varit att få arbeta med djur, jag har bara inte vetat på vilket sätt jag vill arbeta med djur. En dag när jag och en granne diskuterade vårt gemensamma djurintresse sa hon att jag skulle passa perfekt som djurskyddsinspektör! Jag hade tänkt tanken tidigare men jag var tveksam över om jag som 30-plusare skulle klara av studierna. Tanken att leva på CSN under tre år skrämde mig också. Men samtidigt var jag så himla trött på att arbeta med saker som jag inte brann för…

Nu, tre och ett halvt år senare, ångrar jag inte en enda av mina dagar vid MHS-programmet! Jag har haft så engagerade lärare, underbara klasskamrater och fått ovärderliga kunskaper inför min framtida karriär som djurskyddshandläggare.

Det bästa med MHS-programmet är att det är så otroligt brett! Du kan arbeta med livsmedelssäkerhet, berg- och grustäkter, miljökonsekvensbeskrivningar, arbetsmiljö, vattenprovtagning, djurskydd, tobak och alkohol, konsultering – möjligheterna är nästan oändliga. Du kan arbeta hos kommuner, länsstyrelser, stora koncerner som NCC, Volvo och Trafikverket eller varför inte starta egen konsultfirma? Miljö och hälsa är en så stor del i alla verksamheter idag och framtidsutsikterna att få arbeta med just det Du brinner för är mycket goda!

Sök MHS. Sök bara. Gör det. Nu!

Du kommer inte ångra dig! =D