Det bästa med att vara student – enligt mig.

Trots att dagarna går åt till att läsa, diskutera, slita hårtussar och svära för att man inte fattar ett skit så kan man som student lägga upp sina dagar som en själv önskar.

För min del innebär det den ovärderliga lyxen att kunna ta min ridtur när det passar bäst på dygnet. Under vintern så kan jag fara ut under de få timmarna som det faktiskt är ljust här upp i norr. Vilket innebär ca 4 timmar när det är som mörkast. Tack o lov vänder det snabbt och nu i mitten på mars så är det ljust större delen av dygnet. Nu har jag ju lagt mitt exjobb på is men en vanlig studiedag kan vara så här underbar. Inte ett moln, strålande sol och minus 2 grader. Välkommen till våren i Umeå!

Och sedan när mörkret och kylan kommer krypande på kvällen sätter man sig tillrätta i sin favoritfåtölj och läser på om bullernivåer, metodikarbete, kemiska formler eller kanske mikroorganismer. Jag kommer verkligen sakna att vara heltidsstudent när jag börjat jobba och bara har ett fåtal timmar på kvällarna att göra det jag älskar allra mest. Å andra sidan kommer jag inte sakna nudlarna och snabbmakaronerna med ketchup.