Att arbeta på en kommun

Jag tänkte berätta om mitt nya jobb!

Jag har fått ett 1-års vikariat hos en kommun i Västerbotten. (Yey!) Min första tid har varit superkul! Jag trivs jättebra med mina kollegor och närmaste chef. Kollegorna på de andra enheterna är också supertrevliga. Jag har även ett par av mina gamla klasskamrater som kollegor i de närliggande kommunerna. Jag ser verkligen fram emot att få sätta mina teoretiska kunskaper i användning detta år!

Jag har väl kanske inte gjort så mycket egentligt arbete ännu, det tar tid att sätta sig in i alla datasystem som de använder, vart jag hittar information om tex delgationsordning och lokala förordningar, vem jag ska vända mig till med olika frågor osv.

Men imorgon (måndag) så kommer min mentor att arbeta hemifrån och jag får tid arbeta med egna uppgifter. Jag ska bland annat granska restaurangrapporter, skriva en kortare informationstext till allmänheten om den kommande biltvättarhelgen och besluta om årlig avgift för alkoholtillsyn.

Min tjänst är ganska spretig, men samtidigt känns det kul att inte bara jobba med en och samma sak hela tiden. Förutom livsmedel som blir mitt huvudområde, kommer jag inventera avlopp, handlägga serveringstillstånd, inspektera lantbruk och ha ett delat ansvar över värmepumpsinstallationer.

Jag hoppas att jag får dig som framtida kollega!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *