Mina kursval under tredje året – Marksanering

Som Annica skrivit i tidigare inlägg så består tredje året av valbara kurser och de kurser jag läst hittills är:

Höstterminen:
– Miljöbalken 7,5 hp
– Miljöfarlig verksamhet 15 hp
– Byggnader och miljö 7,5 hp

Vårterminen:
– Miljökonsekvensbeskrivning 7,5 hp
– Praktikkurs 7,5 hp
– GIS 1 7,5 hp

Jag kom på att jag inte uppdaterat er kring vad som kommer hända för min del efter att praktiken nu är avslutad. Vanligtvis är det tänkt att vi ska skriva examensarbete under våren men jag har valt att skjuta upp det till hösten och istället läser jag just nu en kurs i Marksanering 7,5 hp. Jag har alltid varit intresserad av geohydrologi och det i koppling till miljö- och hälsoskyddsprogrammet resulterade i ett intresse för förorenade områden. Jag har främst ett intresse i hur det kan förebyggas men jag är även intresserad av olika saneringsmetoder. Kursen går på halvdistans vilket innebär att det är två träffar som vardera är en vecka lång. Under första träffen är det en rad olika föreläsare som föreläser om geologi, hydrologi, lagstiftning som berör förorenade områden och tillämpning av lagstiftning vid tillsyn. Under andra träffen är det bland annat redovisningar och diskussioner. Tiden däremellan är tänkt att vi ska ägna oss åt hemuppgifter och ett projektarbete.

Kursen känns än så länge väldigt intressant och givande.  Jag har dock svårt att hitta disciplinen att sätta mig och plugga hemma så jag försöker plugga utifrån ett egengjort schema – gå upp samma tider, åka till biblioteket och plugga där. Hittills så går det bra i alla fall! 🙂

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *