Chinese New Year Vacation – Patong, Phuket

Nu har vi varit offline alldeles för länge från denna blogg. Under tiden har vi hunnit med tre nya länder, -Thailand, Malaysia och Singapore. Platserna vi har besök är Patong, Phi Phi Islands, Koh Lanta, Langkawi, Singapore och Kuala Lumpur. För att sammanfatta hela resan tänkte vi posta varje plats vi åkte till i ett eget inlägg för att få lite struktur på det hela. Alltså tillägnas detta blogginlägg resan till Patong.

Varför åkte vi på en 3,5 veckors semester efter endast 1,5 veckor på universitetet? -Därför att kineserna firar det kinesiska nyåret dessa veckor och får således också semester. Tack för kaffet sa vi och drog iväg.

Den 16nde januari flög vi med destinationen Phuket i sikte med mellanlandning i Bangkok (oroligheterna såg vi inte röken av). Vi ankomsten i Phuket väntade en taxi för att ta oss till Neeraja Guesthouse som var vårt boende. Se bild nedan.
2014-01-26 11.56.47

Glada över att rummen var väldigt fräscha tänkte vi bege oss ner till ”city”. Då vi anlände vid midnatt tänkte vi att det borde vara en del glada människor och festande i farten. Researchen kanske inte var den bästa då vi trodde att vi skulle komma till ett ställe med skön feeling och kanske lite party om andan skulle falla på. Alla fick dock en smärre chock då vi närmade oss Bangla Road som är ”partygatan”. Bild på ingången till gatan nedan.
IMG_6955

Gatan bestod av en miljarrrd människor, folk som försökte få in oss på Ping-Pong-shows, ladyboys, tusen barer och allt däremellan.

Besöket i övrigt var bra. Vi spenderade två dagar på Patong Beach och en dag på Karon Beach. Karon var betydligt mycket lugnare och mer som vi hade förväntat oss. Där hittade vi även Håkans bar (Färjan-Håkan). Vi blev lovade att han skulle komma men han kom aldrig den kvällen dessvärre. Se bild på en glad Philip utanför restaurangen nedan.
IMG_6954

Patong Beach.
IMG_6920

Färska kokosnötter är smarrigt.
IMG_6931

Vissa dagar är jobbigare än andra.
IMG_6940

Linda blev förbryllad över elnätet i Patong. Det smällde, surrade och blixtrade i dessa spindelnät av kablar. Kaos är bara förnamnet!
IMG_6966

1 svara

Kommentering är stängd.