Chinese New Year Vacation – Stopp 2, Phi Phi öarna

Efter tre nätter i Patong fortsatte vår resa mot Phi Phi öarna. Vi tog en båt från färjeterminalen i Phuket och 3-4 timmar senare var vi framme! Väl framme på Phi Phi möttes vi av en betydligt lugnare miljö i jämförelse med Patong där man hela tiden var lite orolig över trafiken när man gick längs dess gator utan trottoarer. På Phi Phi får man se upp för cyklar istället!

Vi spenderade tre nätter även på Phi Phi, vi var tyvärr lite sent ute för att boka boende så det var det svårt att hitta någonting pga. det kinesiska nyåret då många här i Asien är ute och reser. Detta resulterade i att vi fick bo på ett ganska sunkigt Guest House utan air condition, -vilket blev jättevarmt!! Tur att man inte spenderar så mycket tid på rummet tänkte vi. Men tji fick vi. Som så många andra före oss ville inte våra magar vara på samma lag som oss en dag. Magnus fick ligga en dag i det varma rummet och kurera sig.

Två av dagarna spenderade vi på Long Beach, -där finns några få bungalowsanläggningar, matställen men ingenting annars. Det är med andra ord en väldigt lugn, fin och orörd strand. Däremot är det lite trixigt att ta sig dit ifall man bestämmer sig för att promenera. Vilket vi gjorde! Vissa delar av vägen var lite som att vandra i djungeln med en del branta partier. Känner man att man inte ser någon charm i att promenera i kuperad terräng kan man även enkelt och smidigt ta sig till denna strand med Longtailbåt för en billig peng. Bild nedan på stigen och stranden.

longbeach phi phi 2

Stig phi phi

En annan sak som vi kommer minnas från Phi Phi är eldshowerna! Varje kväll hålls det eldshower på stranden.

2014-01-26 23.48.38

Efter att showartisterna showat sig trötta får även partyglada turister vara med i form av att limbodans och brinnande hopprep.

2014-01-26 23.56.18

Den sista dagen bokade vi en båtutflykt som skulle ta oss runt området kring ön med några olika stopp. Eftersom vi skulle resa vidare på eftermiddagen så bokade vi vår utflykt direkt från morgonen, detta var vi dock ensamma om att göra då vi fick en båt alldeles för oss själva. Båtens första stopp var en bit utanför Long Beach där vi skulle snorkla för att titta på hajar. Vi såg två styckna!

IMG_6991

Efter det gick båten vidare förbi Viking Cave för att sedan göra ytterligare ett stopp där vi skulle kunna se sköldpaddor.

IMG_6995

Tyvärr såg vi inga sköldpaddor men däremot såg vi en del andra häftiga fiskar och koraller. Det sista stoppet var Maya Bay, där spelades filmen ”The Beach” in. De är en vacker strand som på tre sidor omges av branta bergväggar och är endast tillgänglig från havet.

IMG_7014

Vi stannade även vid Monkey Beach där man kunde mata apor om man ville.

IMG_7061

Efter denna båttur gav vi oss av till färjeterminalen för att fortsätta resan, nästa stopp –Koh Lanta!