Chinese New Year Vacation – Stopp 3, Koh Lanta

Nästa stopp på våran resa var Koh Lanta. Till denna ö tog vi oss med ytterligare en färja. Denna gång fick vi sitta inne vilket inte är att föredra. Vågorna var på våran sida denna gång och resan gick bra. Väl framme åkte vi en taxi i modell pickup. Alla öar verkar ha sina egna definitioner på taxis. I Patong var det små mini-pickups i samma storlek som en mopedbil. Phi phi hade sina longtail-båtar som fick stå som taxi då man inte kunde ha bilar på ön eftersom vägarna mer var som gångvägar. Och här på Koh Lanta har de alltså fullstora pickupbilar med bänkar på flaket och något slags tak om man hade tur. Tillbaka till resan till vårat boende under denna vistelse på ön. Tänk full fart, omkörningar och en bränd koppling i backen upp till vårat boende…

Vidare var boende väldigt mysigt. Vi bodde i små hus med två rum i varje hus. Det vi kunde påpeka var det lite väl enkla avloppet från handfatet som rann rakt ut på golvet för att sedan hitta sin väg ner till duschavloppet. Att sedan avloppet från duschen var stort som en trädgårdsslang och att vattnet tog ca 15 minuter för att rinna ut är en annan historia. Se bild utifrån boende nedan.
2014-02-04 07.55.26

Dagen hade kommit då jag (Magnus) fyllde hela 25 bast. Detta skulle firas och avsaknaden av partyställen gjorde att jag köpte mig en dykarkurs istället. Jag har numera ett Open Water dykcert. Fyra intensiva dagar påbörjades. Första dagen var det tillbaka till skolbänken, andra dagen dykning i bassäng och tredje samt fjärde dagen var det två dyk per dag i havet. Helt underbar känsla att dyka. Såg alla möjliga fiskar och prylar som existerar under vattenytan. Se bilder på nedan.

Dagen firade med en drink vid poolen och en smarrig efterrätt till middagen.
2014-01-31 16.52.45

2014-01-31 21.59.39

Påväg med båten för vårat första dyk.
IMG_0387

Minuterna innan första dyket.
IMG_0394

Dyk! Bilderna är tagna av Steve Branson, fotograf på dykarfirman.
DSC_6564

DSC_6544

DSC_6581

DSC_6570

En sista bild. En strandbild.
Koh lanta strand