Första veckan på Gladstone!

Hej!

I skrivande stund är det söndag kväll och vi har avslutat vår första vecka i Nya Zeeland, där vi för närvarande gör fyra veckors praktik på Gladstone Primary School i Auckland. Här bor vi en liten Garden cottage, som vi hyr i närheten av skolan.

Det har varit en intensiv vecka med mycket nya intryck och aktiviteter. Under den första dagen fick vi ett varmt mottagande av lärare och anställda på skolan. Våra handledare har varit hjälpsamma och sett till att vi känt oss välkomna samt inkluderade i klassrummet.

Vi placerades i två olika klasser; Maja i  Year 4 (8-9 år) och Hanna i Year 3-4 (7-9 år). Undervisningen skiljer sig en hel del från den vi tidigare sett i Sverige. Eleverna arbetar mycket med självreglerat lärande, men även med kollegialt lärande i par och mindre grupper. Under genomgångar i helklass är lärarna noga med att aktivera eleverna genom t.ex. Think – Pair – Share.

Redan andra dagen på praktiken åkte vi på utflykt till Arataki tillsammans med våra klasser. Det ligger i Waitākere Ranges Regional Park, vilket består av 16,000 hektar regnskog och kust. Där fick vi lära oss om växter och djur som lever i skogen, så nya träd och gå på Bush walk. Vi tyckte nog att det var minst lika spännande som barnen!

Utsikten från Arataki Visitors Centre.

På torsdagen var det senare dags för Athletics day då hela skolan tävlade i olika friidrottsgrenar. Eleverna delades upp i grupper beroende på ålder och kön, för att sedan cirkulera på olika stationer under dagen.

Imorgon börjar en ny vecka och det är dags för oss att också ha egna lektioner och aktiviteter med barnen. Det ska bli superkul! Vi har redan lärt oss jättemycket och känner oss inspirerade av undervisningen här.

Räkna med fler blogginlägg framöver!

From down under,
Maja och Hanna.