Hong Kong

Tina skrev precis om att vi var på Coloane, och jag tänkte ta upp vår resa till Hong Kong i helgen. Hong Kong ligger, om ni inte vet det, bara 45-60 minuter och 160 MOP (131 kr) ifrån Macau, vilket gör det till en väldigt bra dagstur, eller helgtur. På lördagsmorgonen gick vi upp och tog en färja vid ca 09.30 och var då i Hong Kong vid ca 10.30. Vi checkade in våra väskor på hotellet, och började röra oss mot Causeway bay, där vi visste att shoppingen var.

Image

Vi spenderade hela dagen i och runt Causeway Bay, och kom tillbaka till hotellet vid 22.00. Vi tog chansen att använda det gratis WIFI som hotellet hade, då internet i Macau är ganska dåligt, så vi Skype:ade med familj, innan vi gick och la oss.

På söndagsmorgonen gick vi upp tidigt, ett tips vi fått från en bekant, för att hinna före rushen upp till Victoria Peak, vilket är en utkiksplats där man kan se hela Hong Kong.

Image

När vi väll skulle åka ner med spårvagnen framkom det varför vi skulle upp tidigt, då det var lååååååååång kö för att ta sig upp till Victoria Peak. Efter vi hade kommit ner, tog vi oss till hotellet, sov en stund till, för att sen fortsätta shoppa. Vi var åter igen hemma p våra rum i Macau vid kl 22.00.

// Jacob