Korta avstånd även här

Avstånden är korta på alla nordliga platser. Förra helgen var vi ett gäng som hyrde en bil och for till Edmonton som ligger 30 mil norr om Calgary. Det är rätt billigt att hyra och köra bil här, ca 900 kr för två dagar (och 60 mil) med allt bränsle inkluderat. Vägen norrut var dock kanske den tråkigaste som jag nånsin kört, 30 mil snötäckt prärie med en spikrak väg. Vägen hade dessutom ingen snö på sig, så det var inte ens spännande på så vis.

Typisk vägskylt och truck.

Typisk vägskylt och truck.

Resmålet var ju det viktigaste, det var roligt att se hur Edmonton såg ut. Första dagen (lördan) for vi på ett ”Science center” där dom hade utställningar av olika slag, bla. en kringresande utställning med rekvisita från Harry Potter filmerna. Det är väl inte direkt mina favoritfilmer, men man kan ju i alla fall säga nu att man suttit i fotöljen som Hagrid hade i sin stuga och sett alla möjliga kläder och krafs som användes under inspelningarna. Man fick inte ta nå bilder tyvärr.

Snö och is finns det även här

Snö och is finns det även här

Nästa dag for vi till ”West Edmonton Mall”, nordamerikas största och världens 10:e största köpcentrum. I denna enorma byggnad finns världens största inomhusnöjespark där vi provade alla möjliga greje, bland annat en bergochdalbana med 3 loopar. Förutom denna finns också en stor vattenpark som vi spenderade resten av dagen i. Nått som är lite annorlunda är att nästan alla bilar är trucks i detta Kanadensiska Texas, blir svårt att reducera CO2-utsläppen här…

Tydligen också världens största inomhuspool med vågor, dom hade då inte brist på pengar dom som byggde köpcentret.

Tydligen också världens största inomhuspool med vågor, dom hade då inte brist på pengar dom som byggde köpcentret.

Igår anordnade motsvarigheten till ”International Office”, CISSA, en resa till Banff, en bergsstad i Rocky Mountains. Detta ligger ännu närmare än Edmonton, bara 1,5 timmar med buss. Det var en riktigt bra dag men många fina vyer och perfekt väder. Jag låter bilderna tala för sig själva.

Påväg upp till toppen med linbana.

Påväg upp till toppen med linbana.

Photo 2-8-2014, 10 50 43

Toppen av Sulphur Mountain.

Photo 2-8-2014, 10 50 46

Perfekt goväder, kanske -15 och vindstilla.

Photo 2-8-2014, 10 50 49

Obeskrivbart nice 🙂

Photo 2-8-2014, 10 50 51

Typiska fjällbjörkar i det här landet, men betoning på tall och gran, lite annorlunda än den man är van vid.

Photo 2-8-2014, 10 50 53

2451 möh, dvs. högre än Kebnekaise.

Photo 2-8-2014, 11 45 02

”Downtown” Banff.

Sammanfattningsvis en mycket bra helg

Ha det bra!
Gustav