Lärorika veckor på La Trobe University

Jag har under mina sju veckor här fått möjlighet att se, lära och hjälpa Career Ready-teamet med många olika saker. Jag har träffat projektgruppen för deras nya Career Ready Advantage-program och lärt mig hur appen är tänkt att fungera (inte testat den än).

Jag har fått vara med möten med bl.a. NAGCAS som är Australiens branschorganisation för Vägledning i den högre utbildningssektorn samt även CDAA Victorian Branch Meeting Department of Education and Training.

NAGCAS-möte.

NAGCAS på språng vidare.

Jag har assisterat på diverse olika workshops allt från ”psychometric”-test, videointervjuer, face-to-face intervjuer, vad vill arbetsgivare att studenterna ska ha för färdigheter utöver de teoretiska, hur berätta din historia, hur nätverka med arbetsgivare, presentera dig själv på 30 sekunder, hur sätta i hop ett CV och personligt brev mm.

Masterclass event!

Första intyck-övning

Workshop!

Jag har även hjälp vägledare-teamet med deras ”Career Ready” drop-in, där studenterna kan få hjälp med feedback på CV och personliga brev.

Student Vägledare-ambassadörer.

Drop-in

Förra veckan hade studenterna Orientation Week vilket innebar mycket olika välkomst event över hela Campus. Jag assisterade på Sport karnevalen samt även på välkomst aktiviteten för Business-klasserna.

Sport karneval

Idag har jag även fått möjlighet att vara på Macleods College, det är en statlig skola från förskoleklass upp till Gymnasium vilket är ovanligt. Oftast är de uppdelade från förskolaklass till grade 6 (Primary School) och grad 7 till 12 (Secondary Schoool). De har en yrkesinriktad profil från grade 10 – 12 vilket kan jämföras med vårt yrkesgymnasium. Jag har skuggat deras vägledare för att se hur hon jobbar. Hon är själv med 600 elever och planerar nu att ha enskilda samtal med alla sin 80 elever i grad 12. Hon jobbar också mycket med grad 9 eleverna vilket borde kunna jämställas med våra årskurs 9 elever.

Skolsystemet Melbourne

Väl bakom galler!

Skoluniform på!

Sist men inte minst har jag fått möjlighet via La Trobe teamet att intervju en av Melbournes största klubbar i AFL-ligan (Australiensisk fotboll som är deras största sport) och fråga hur de jobbar med välmående samt karriärvägledning. Deras Player Development och Wellbeing Managers svarade på tusen frågor och visade mig runt på den fina anläggningen.

Carltons FC

Väntan i receptionen!

Inlagt av Åsa Torin 2017-02-28

1 svara
  1. Rebecca och Cecilia says:

Spännande att läsa om de omväxlande aktiviteterna. Vad roligt att få se ”verkligheten” via skolbesöket. Appen måste testas! 🙂 Hälsningar från Cecilia/UWW.

Kommentering är stängd.