Sista veckan!

Oj, vad tiden har gått snabbt! Nu har jag och Emelie varit  här i Bendigo i snart fem veckor. De sista två veckorna har vi bytt klasser. Jag är nu i 3-4orna och Emelie i förskoleklassen. Vi är båda glada för att vi fått se båda. Det har bedragit en hel del till våra ryggsäckar fyllda erfarenheter. Vi har haft underbara handledare som stöttat oss under hela VFUn. Vi har båda fått hålla i en massa lektioner som vi fått feedback på.

De två sista veckorna har varit lite annorlunda eftersom det är slutet på skolåret här. De har haft mycket prov och tillfällen att träffa deras nya lärare.

Något jag och Emelie märkt skillnad på med förskoleklassen och 3-4orna är att de inom Walker Learning approach, övergår från Investigation time till ERP (Education, research, project). I Investigation time får eleverna i olika stationer tillverka saker som de är intresserade av (det kan vara allt från hus i kartong till att skriva texter men det måste vara utforskande) och i ERP får eleverna lära sig om och tillverka en modell som visar projektet de jobbat på under flera månader. Tillslut har de en utställning där eleverna får visa sina syskon och elever vad de jobbat med och hur.

Våra mentorer/handledare har också väldigt olika sätt att hantera grupper så det var superbra att kunna få feedback från två olika håll både då det gäller grupphantering och pedagogik.

Jag vill tipsa om ett ställe som heter Bendigo Pottery! Det är Australiens äldsta krukmakeri med jättefina idéer för souvenirer och presenter. Det finns även ett litet fik man kan besöka precis intill. Att besöka Bendigo Pottery är ett måste då man är här.

ladda ned

En annan sak som jag vill rekomendera är att ha en picknick i Rosalind park! Det är en superfin park som ligger i centrala Bendigo precis bredvid Bendigo art gallery. Man kan vandra runt i parken och sedan gå och kolla på jättefin konst i konstgallerian just intill.

12305547_10153888724812275_353895849_n

Tack för denna gång! Varmt, Mollie.