Ski på bak-olsen

IMGP0463

Denna dagen har gått otroligt fort. Onsdagar har barnen en kortare dag i skolan då slutar de 12.00 vilket är veckans kortaste dag.

På förmiddagen var vi i klass där barnen skulle göra klart solar som de vävde som de hade börjat med förra veckan.

Vart ett snabbt SFO möte som de har varje vecka. Där de går igenom lite vad som hänt hur planeringen ser ut och om det är några ändringar och dylik.

Eftermiddagen bestod av besök på Bak-olsen som är en skidbacke i närheten av skolan. Det är en liten brant backe med lift som skolan får nyttja varje onsdag. När de inte är snö ute så att det går att åka skidor går det till simhallen varje onsdag med 3-4 trinn.

Man märker att skolan verkligen nyttjar närområdet och möjligheterna som finns där. Vilket jag tycker är bra. Vi får ofta frågan vilka likheter och skillnader som finns.

Den största skillnaden jag kan komma på är att i Norge behöver barnen ta med sig matpacke ( egen lunch). Det finns inte skolmatsalar som serverar varm lunch varje dag.

En annan stor skillnad är att duscha efter gympan först införs i 4-5 trinn, är inte ens krav på ombyte. ( nu vet jag inte om det är så på alla skolor men på den vi är på samt den som de andra är på är det så. )