Trafikljus och doppboll

12630838_10154118750996487_806081055_o

Bilden är tagen från huvudingången ut mot skolgården och parkeringen.

Jag och Viktor utförde en aktivitet i gympasalen på skolan. Eleverna som deltog var från 2trinn. Det var en i personalen som handplockade de elever som skulle få vara med på våran aktivitet då de är 60 barn och vi ville ha med 20.

Först körde vi en lek som heter Trafikljuset som går ut på att man har olika färger på papper och samtidigt man visar upp färgen ropar man ut vad de ska göra.

Exempelvis

Grön – kör

Gul – punktering hoppa på ett ben till verkstaden för att lagas.

Röd – stopp

Blå – tvätta bilen i biltvätten.

Efter den körde vi doppboll, detta var en utmaning då det är en rätt vanlig lek i Sverige men alldeles ny för dessa barn vi körde med. Jag tycker vi gjorde bra ifrån oss med tanke på att vi inte har språket. Det var svårare än vad vi först hade tänkt oss. Men barnen skötte sig bra och lyssnade medans vi visade så jag tycker de fick upp ett bra spel. Barnen fattade snabbt att de vart tvungna att doppa bollen i backen innan de kastade till någon annan i laget. Från början körde vi att de vart tvungna att passa alla i laget innan de fick göra mål. För att alla skulle ha chans att komma in i spelet.

 

Det vi inte var beredda på var att vi vart bedömda under genomförandet av aktiviteten så vi vart lite paffa efter utförandet.