Umeå Lunar Venture

Den 7 juni startade sommarkursen ”Utvecklingsarbete i samverkan med näringslivet”. Under den här sommarkursen kommer vi att arbeta med projektet ”Umeå Lunar Venture”. Umeå Lunar Venture är ett samarbete mellan Space Science Sweden och Umeå universitet, det är ett projekt som kommer placera Sveriges första vetenskapliga instrument på månen. Varje fredag kommer vi att publicera en sammanfattning som innehåller vad de fem olika projektgrupperna har arbetat med under veckan. Under sommaren kommer ni även kunna följa projektet på andra sociala medier, där fler foton, videoklipp och infografik kommer publiceras.

Hoppas ni hänger med på vår resa mot månen!

//June 7th we started the summer course with Umeå University. In this summer course we are working with the Umeå Lunar Venture project. Umeå Lunar Venture is a joint partnership between us (Space Science Sweden) and Umeå University, it’s a project that is going to put Sweden’s first scientific instrument on the lunar surface. Every friday we are going to publish a summary including what the five different project groups have been up to during the week. During the summer you can follow the project on other social medias where more photos, videos and infographics will be published.

Hope you’ll stick around!