Team Simulering

sim_1

Den här veckan har simuleringsgruppen äntligen fått lite resultat. Förra veckan handlade huvudsakligen om att hitta referenser till kända uppställningar och hur olika objekt uppför sig i elektriska fält. Hörn och kanter har visat sig vara problematiskt och fungerar inte rätt, men så länge vi är medvetna om detta ska det inte påverka simuleringsresultaten.

När vi nu tror att de enklare fallen är under kontroll började vi simulera en enklare version av landaren och sensorn i olika fält. Många rotationer och iterationer senare har vi fått resultat som är rimliga.

Just att de är rimliga är både bra och dåligt, simuleringarna har visat vad vi trodde. När det kommer till månlandare, månen och elektriska fält är utbudet av litteratur ganska begränsat om det inte ligger och skräpar på en NASA-server någonstans (vilket det oftast gör).

Det mest spännande för tillfället är att få ta del av sensordesignen, att våra resultat påverkar design och användning.

Sidhuvud – Från vänster: Konrad Steinvall, Anton Bahrd, Emil Thorin, Amanda Krantz, Haidar Al-Naseri.

//So far the simulations has been telling us what we suspected, which is both good and bad. Since there isn’t much to reference to when it comes to lunar landers and their effect on electric field on the moon (if it’s not collecting dust in a NASA-server somewhere) we are on our own as of now and have to trust that we are making the right assumptions. This should be possible by preparing enough and not make any large errors (what I imagine like actually going to the moon is like).

The most interesting parts so far has been to take part in the design and improvement of the sensor, our simulations is affecting the way it’s used and designed, and right now if feels like we’re almost breaking physics, stay tuned to find out if we do!

Header – From the left: Konrad Steinvall, Anton Bahrd, Emil Thorin, Amanda Krantz, Haidar Al-Naseri.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *