Glad midsommar!

midsommar_by_denlinnea-da7q36g

Idag firar vi midsommar, en dag att umgås tillsammans med nära och kära, äta god mat och njuta av solen. (förhoppningsvis)

Det är omkring denna tid som sommarsolståndet inträffar, detta år skedde det den 20:e juni (kl 22:34 mer exakt). Det är på denna tidpunkt som jordens axel lutar som mest mot solen. Detta är anledningen till varför dagarna känns så långa och solen nästan aldrig går ner här i norr.

Ha en trevlig dag!

//Today we are celebrating midsummer, a day to enjoy good company, food and the sun (hopefully).

Around this time the summer solstice occurs and this year it were on the 20th (at 22:34 to be exact). It is at this point that the rotational axis of the earth is the most inclined towards the sun. And that is why the days seems so long and the sun never seems to set here in the north.

Have a great day!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *