Nu kör vi igen!

blogg_media

Hej!

Nu är det ett tag sen vi skrev sist, bloggen har haft ett litet uppehåll sen sommarkursen tog slut. Projektet är dock inte över utan arbetet fortsätter och bloggen kommer framöver att uppdateras åtminstone en per vecka! Vi ska försöka uppdatera så mycket vi kan om vad som händer i projektet. Tyvärr, som många andra stora projekt, så är vissa detaljer hemlighetsstämplade.

Just nu har det främst varit mycket möten inför framtida event och planering över det fortsatta arbetet med projektet. Studenternas involverande har varit en stor hjälp under sommaren och tanken är att det konceptet ska fortsätta. Dem har själva sagt att arbetet har varit en givande erfarenhet och väldigt lärorikt. Det är roligt att se att flera studenter vill fortsätta arbeta med och involvera sig i projektet framöver.

Projektet har sedan sist även uppmärksammats i flera olika medier, vilket är jätteroligt! Allt pressmaterial ska vi även fixa så att det finns lättillgängligt på hemsidan inom en väldigt snar framtid.

Tillsvidare kan ni kika in länkarna nedan:

Vk.se ”Umeågrupp siktar på månen”

Tv4 Nyheterna ”Svenskt experiment utforskar månen”

P4 Västerbotten ”Umeå Universitet siktar på månen”

Rymdkanalen.se ”Hobbyprojektet som ska till månen”

// Hi!

It’s been a while since we last wrote, the blog has had a small break now that the summer course has ended. However, the project is not over and from now on we will update the blog at least once a week. We will try to keep you as updated as possible. Unfortunately, we cannot share everything with you since some of the information is classified.

Right now we have been having a lot of meetings about future events and the continuation of the project. The summer course has been very helpful for the project and we feel like we want to continue the collaboration with the students of Umeå University. According to them the summer course has really taught them a lot and many of them wants to keep being involved in the project, which of course we see as a big plus!

If you’ve been attentive you might’ve noticed that the project has appeared in some media outlets here in Sweden. This is something we feel really proud about and therefore we are going to make a page on our website with all the press related material. This will make it easier to keep track of what the press has to say about the project. For now, you’ll have to settle with the links below. (swedish)

Vk.se ”Umeågrupp siktar på månen”

Tv4 Nyheterna ”Svenskt experiment utforskar månen”

P4 Västerbotten ”Umeå Universitet siktar på månen”